Irene en Christien

Studio Spatz krijgt een nieuwe eigenaar!

Na anderhalf jaar vol passie, enthousiasme en overtuiging Spatz te hebben mogen opbouwen, hebben Erik en ik besloten om per 1 juli het stokje over te dragen. We zijn ontzettend trots op het bedrijf dat we met Spatz hebben opgezet. Een stoffenwinkel die staat voor kwaliteit, duurzaamheid en klantvriendelijkheid en een community die draait om de liefde voor naaien en stoffen. Ik ben heel dankbaar voor alle trouwe klanten en het fijne contact dat ik met jullie heb mogen hebben.

Verder lezen
De zelfgemaakte positiebroek van een spijkerbroek en boordstof

Maak met boordstof een zwangerschapsbroek van je gewone (spijker)broek

Net op het moment dat mijn broeken écht te strak gingen zitten en ik overwoog om een zwangerschapsbroek aan te schaffen las ik een bericht bij een documentaire over de textiel industrie. Het ging over de impact van de textielproductie op het klimaat. De textielindustrie blijkt namelijk de op één na grootste vervuiler te zijn! Voor een spijkerbroek zou zelfs 15.000 liter (!) water nodig zijn. Zo schokkend… Om nog maar niet te spreken over de chemicaliën die gebruikt worden bij de katoenproductie…

Verder lezen
Een jurk met tractors en regenbogen.

Een jaar lang geen kleding kopen maar zelf naaien, hoe ging dat?

In januari 2018 besloot ik een jaar lang geen kleding meer te kopen, maar alles zelf te maken. Als uitdaging voor mezelf, om betere kleding te maken, maar ook om mezelf te remmen in het blijven kopen van kinderkleding. Ik merkte aan mezelf dat ik meerdere uren per week aan het browsen was naar leuke kinderkleding. Dat is tijd die ik beter aan iets anders kon besteden. Ja, kinderen groeien, maar hebben ze zoveel wel nodig? Een koopstop voor mezelf dus.

Verder lezen
Twee Sansonera bombers van Sansahash met stoffen van Kamillas Design en Stoffonkel

Seronera bomberjack: perfect patroon voor de herfst

Meehelpen aan het testen van patronen vind ik -naast een eer- een goede kans om aan mijn naaiskills te werken. Je mag met een groep testers een nog net niet helemaal af patroon maken, en je leert ontzettend veel door met elkaar mee te kijken en oplossingen te zoeken voor eventuele resterende onduidelijkheden.

Verder lezen
De drie kinderen van Marieke Brugman in de kleding van de Misusu Freeking Sewing Challenge

Misusu FREEkin’ Sewing Challenge

Soms lijkt het wel alsof er elke dag leuke patronen verschijnen die je echt niet kunt missen. En dan koop je er een paar, en maak je vervolgens iets anders. Of je kunt nog niet De Perfecte Stof ervoor vinden. Zo’n voorraadje pdf’s staat op mijn computer. Erbij ook een aantal patronen van Misusu, sommige al wel eens gemaakt, maar ook een paar op de to-do list.

Verder lezen
Sofilantjes Solis Jurk met Appels Geel/Oranje van Vintage in my Heart

Vintage veroverde my heart

Soms zijn er van die stoffen die in een keer je hart veroveren. Ik had dat bij Vintage in my heart – ik houd van retro en van felle kleuren dus dan zit je daar wel goed. Misschien zit het ook wel in mijn genen – ik was zo’n Oilily kind met ruitjesbroeken gecombineerd met bloemetjestruien in de wildste kleuren. Stomverbaasd toen ik in de brugklas ontdekte dat grote pubers dat echt superstom vonden. 

Verder lezen