Misusu FREEkin’ Sewing Challenge

De drie kinderen van Marieke Brugman in de kleding van de Misusu Freeking Sewing Challenge

Soms lijkt het wel alsof er elke dag leuke patronen verschijnen die je echt niet kunt missen. En dan koop je er een paar, en maak je vervolgens iets anders. Of je kunt nog niet De Perfecte Stof ervoor vinden. Zo’n voorraadje pdf’s staat op mijn computer. Erbij ook een aantal patronen van Misusu, sommige al wel eens gemaakt, maar ook een paar op de to-do list.

Misusu is een van mijn favoriete patronenmerken, mooie details (veel toffe geometrische vormen) en veel opties. Niet altijd eenvoudig, maar de tutorials zijn heel duidelijk en slepen je overal doorheen. Ja, ook door die supertoffe Origami sweater.

De Challenge van Misusu

Toen Misusu met een Freekin’ Sewing Challenge kwam voor deze zomer, wilde ik heel graag meedoen. De opdracht was om één van de mooie gratis patronen te combineren met een betaald patroon en zo complete looks samen te stellen. Ik schreef me in voor de challenge met als uitgangspunt dat ik de Olli korte broek zou nemen en die op drie manieren zou presenteren, voor alledrie mijn kinderen. En bovendien kon ik dan weer een paar prachtige patronen uit mijn voorraad maken.

Ik had meteen weer veel te veel ideeën. Ik had gerust een hele garderobe bijeen kunnen naaien. In de Facebook groep die bij de challenge hoorde bleek dat ik daar volstrekt niet de enige in was.

Rowan Tee van Misusu met fietsen van Majapuu

De oudste

Voor de oudste maakte ik Olli shorts in sweatstof. Het patroon is voor geweven stoffen, en vaak is het zo dat je als je die in een gebreide stof (zoals tricot of sweat) wilt maken, dat je een kleinere maat nodig hebt. En dat kwam goed uit, want het patroon ging tot 116 en zoonlief heeft maat 134. Nou is hij ook heel mager, dus iets zei me dat maat 116 wel zou kunnen. Zeker als je bedenkt dat een lange broek wel snel te kort is, maar dat je die paar centimeters bij een korte broek niet ziet.

Daarbij maakte ik de Piper tanktop in de versie met een V-hals en de racerback achterkant, en de Rowan Tee (gratis!), die net is opgewaardeerd naar grotere maten. Met een mini-hack: ik zette onderaan twee driehoeken in contrasterende stof. Ik koos de geweldige mango-gele fietsenstof van Majapuu, en voor de strepen de rode/witte en turquoise/witte van Stoffonkel.

Tweemaal de Misusu Piper Tanktop met fietsen van Majapuu

De middelste

De middelste wilde toen natuurlijk ook een Olli en een Piper, en als het even kon die Piper in dezelfde stof. Nou heeft die Piper zo veel opties dat er in het patroon een stroomschema zit om je te helpen kiezen, dus dat kwam allemaal in orde.

Hij kreeg ook een Olli in sweat, maar dan precies in de juiste maat gemaakt, 110. Hij heeft een ander postuur dan zijn broer, en de broek zit prima. In een volgende zou ik het elastiek nog ietsje strakker doen, dat wel. Het touwtje dat in de broek zit heeft hij wel nodig om te zorgen dat de broek om zijn heupen blijft hangen. Voor de Piper Top nam ik weer de racerback achterzijde en daarbij de ronde hals. Wist ik veel dat het 35 graden in Nederland ging worden en ze die tops bijna continue zouden dragen?

Daarnaast wilde ik al langer graag een keer de Dia sweater maken. Die was dus veel te warm, maar het brave kind wilde hem gelukkig voor de foto’s best even aantrekken. Zijn broer wil er nu ook een, en ik begreep dat ook die een upgrade krijgt, dus dat komt goed. (Wil je hem zien? Check instagram!)

Misusu Lotte Dress met aardbeien van Amne

De jongste

Voor de jongste maak ik vooral jurkjes, dus ik nam me voor een Olli met een tuniek te maken. De Lotte Dress lachte al heel lang naar me in mijn voorraad pdf’s, maar ik vond nooit de stofcombi van mijn dromen. Maar nu wel: de Ämne aardbeien met streepjes van Lillestoff. Hij valt wat wijder en langer dan ik dacht, dus je ziet niet enorm veel van de Olli eronder, ook al maakte ik de tuniek. Maar hij is wel superleuk en het regende complimentjes toen ze hem droeg. En aan de andere kant is de jongedame vaak genoeg ergens in aan het klimmen om de broek aan de hele wereld tentoon te kunnen stellen…
De Olli is een basic versie met aangezette tailleband, en zonder touwtje. Hij is zo leuk dat ik er nog even een Piper top bij moet maken zodat hij wat beter gezien wordt. En een Louise sweater trouwens, en een Max Tee (ook gratis!), en een Doris skirt…en…en…en….

Wanneer is de volgende challenge eigenlijk?

PS check Instagram voor een toffe winactie van Studio Spatz, Misusu Patterns en mij samen!

Gastblog

Wil je ook je creaties delen op de blog van Studio Spatz? Mail ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *