Seronera bomberjack: perfect patroon voor de herfst

Twee Sansonera bombers van Sansahash met stoffen van Kamillas Design en Stoffonkel

Meehelpen aan het testen van patronen vind ik -naast een eer- een goede kans om aan mijn naaiskills te werken. Je mag met een groep testers een nog net niet helemaal af patroon maken, en je leert ontzettend veel door met elkaar mee te kijken en oplossingen te zoeken voor eventuele resterende onduidelijkheden.

Ik deed nu mee aan de testronde voor de Seronera bomber van Sansahash. Mgeni van Sansahash maakt mooie elegante patronen, en ik had al eens met veel plezier de Mila jurk gemaakt. De Seronera is het eerste unisex patroon van Sansahash, en dus kon ik me aanbieden als tester van twee maten. Onze jongens dragen vooral in het tussenseizoen graag vesten in plaats van jassen, ze vinden hun jassen al gauw te warm.

Het Seronera bomberpatroon testen

De bedoeling was om de bombers precies op maat te maken. Dus niet op basis van de maten van je kind de meest nabije optie in de matentabel te kiezen, maar echt precies heup, taille en lengte aan te houden en de patroondelen daarop aan te passen. Voor onze oudste van 6 maakte ik borstwijdte 5 jaar, taille 6 en lengte 9. Hij is naar verhouding heel lang, en smal. Ik maakte eerst een testexemplaar in een wat flodderig restlapje, maar zelfs die zat qua maatvoering al erg goed.

Het “showpiece” maakte ik van de paars met blauwe strepen van Kamillas. Die strepen stelden me nog wel voor een uitdaging, want ja dan wil je graag dat ze netjes doorlopen over de rits. Gelukkig bestaat er zoiets als sticky sewing tape, waarmee je de rits eerst op de stof plakt, en dan nog een beetje kunt morrelen aan de streepjes. Als je de rits rijgt, lukt dat meestal niet.

Sansahash Seronera Bomber Patroontest, biologische tricot met strepen van Kamillas Design

Het tweede testexemplaar

De tweede bomber, voor onze middelste, maakte ik van de appels van Stoffonkel. Die stof had ik al een tijdje op het oog. De stof is lekker zacht en wat dikker, dus ideaal voor in het tussenseizoen. Deze werd borst 3, taille 4 en lengte 5 en past onze middelste ook prachtig. Appels laten doorlopen bleek makkelijker dan strepen, en het is echt een heerlijk vest geworden. Omdat de vesten aan de binnenkant ook een beleg hebben, ziet het er leuk uit als ze openhangen. En je rits dichtdoen is kennelijk niet cool momenteel in groep 1…

Sansahash Seronera Bomber Patroontest, biologische sweatstof met appels van Stoffonkel

Het patroon van de bomber is tot maandag de 24e September met korting te koop op de site van Sansahash, evenals een nieuw patroon voor een a-lijn rokje.

Wil je nog meer voorbeelden zien? Zoek op #sansahashseronera op Instagram. Je kan ook kijken bij Sansahash zelf, Valerie, Frullemieke, en Isabel. Reageer bij alle vier én hier, dan maak je kans op een gratis patroon.

Gastblog

Wil je ook je creaties delen op de blog van Studio Spatz? Mail ons!

3 Comments

  1. Justmie

    Heel leuke bombers. Zou ook wel zo eentje willen maken.

  2. Esther eilers

    Het mooi dat je streep doorloopt! Die kleuren staan ze goed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.