Studio Spatz krijgt een nieuwe eigenaar!

Irene en Christien
Na anderhalf jaar vol passie, enthousiasme en overtuiging Spatz te hebben mogen opbouwen, hebben Erik en ik besloten om per 1 juli het stokje over te dragen. We zijn ontzettend trots op het bedrijf dat we met Spatz hebben opgezet. Een stoffenwinkel die staat voor kwaliteit, duurzaamheid en klantvriendelijkheid en een community die draait om de liefde voor naaien en stoffen. Ik ben heel dankbaar voor alle trouwe klanten en het fijne contact dat ik met jullie heb mogen hebben. 

Als chronisch zieke is het voor mij altijd zoeken geweest naar balans tussen werk/voldoening en rust/gezondheid. Maar met de groei van Spatz, raakte de balans steeds meer uit evenwicht. Een half jaar geleden hebben we daarom een aantal veranderingen doorgevoerd. Erik nam veel taken van mij over en Eva kwam de pakketjes inpakken. Dat was een verstandige keuze, maar ik bleef tegen mijn beperkingen aanlopen. We hebben geleerd dat we geen mensen zijn om ergens 50% voor te gaan. Daarnaast kwam bij mij ook steeds meer het gevoel naar boven dat Spatz meer verdient, meer dan ik kan geven. Iemand die er wel voor de volle 100% voor kan gaan; iemand die Spatz nog beter en mooier kan maken dan het nu is. 

Die persoon hebben we gevonden in Christien. Ze is een geweldige opvolger en ik zou niets beters voor Spatz kunnen wensen. Ze is van plan onze lijn voort te zetten en zal zich blijven richten op duurzaamheid, kwaliteit en klantvriendelijkheid. Als voormalig duurzaamheidsmanager (o.a. in de textielindustrie) heeft ze veel ervaring met en kennis van duurzaamheid, textiel en keurmerken. Ik heb er alle vertrouwen in dat Spatz bij Christien in goede handen is, en jullie daarmee als klanten ook.

Voor de volledigheid: alle pre-orders lopen gewoon door en cadeaubonnen blijven open staan! Eigenlijk verandert er voor jullie niets :) Bestellingen die klaar liggen om af te halen kunnen bij mij afgehaald worden. Pre-orders die voor juli geleverd worden kunnen ook nog bij mij afgehaald worden, latere pre-orders kunnen in Loosdrecht opgehaald worden bij Christien (of als het heel onhandig uitkomt en je op Utrecht had gerekend: mail even, dan kijken we of we het anders op kunnen lossen). Voor overige vragen: laat het vooral weten!

Christien zal zich hieronder even aan jullie voorstellen. Vanaf 1 juli dragen we “de schaar” over! Vanaf een afstandje zal ik zeker betrokken blijven. De liefde voor naaien, stoffen en natuurlijk voor Spatz zal altijd blijven. Ik wens je alle geluk Christien, maak er wat moois van!


Christien stelt zich voor

Met veel plezier neem ik, Christien Pennings, vanaf juli Studio Spatz over. Irene en Erik hebben een prachtige webshop neergezet waar de liefde voor naaien en mooie stoffen vanaf spat(z) ;).
De duidelijke website, de prachtige biologische stoffen en de klantvriendelijkheid waren voor mij redenen om klant te zijn bij Spatz. Ik ga dan ook graag op dezelfde weg verder. Contact met jullie vind ik daarbij heel belangrijk om zo wensen te inventariseren en de lol in naaien te delen! Ontzettend leuk om te zien wat iedereen maakt. Zelf start ik binnenkort met een naaicursus op mijn nieuwe lockmachine. De afgelopen jaren maakte ik mooie dingen op de Husqvarna van mijn oma maar ik heb zin om bij te leren.

Ik groeide op in het Noord Hollandse Breezand. Mijn ouders runden daar een bloembollenbedrijf waar ik elke vakantie hielp. Na de middelbare school studeerde ik Gezondheidswetenschappen. Mijn werk vond ik uiteindelijk in de duurzaamheid: jarenlang hielp ik voedings- en modebedrijven om milieuvriendelijker en socialer te werken. Ondertussen ontmoette ik mijn vriend Chris en kreeg twee lieve kinderen: Lous in 2014 en Nicolas in 2015. En we verhuisden naar Loosdrecht.

Vorig jaar was het tijd voor verandering en zegde ik mijn baan op. Ik wist dat ik uiteindelijk weer aan het werk wilde maar had geen idee wat. Ja werk dat goed past bij een gezinsleven en iets met duurzaamheid. Om inspiratie op te doen voerde ik verschillende gesprekken. Onder meer met Irene. Dat leuke gesprek leidde uiteindelijk tot de overname van Spatz. Hier komen duurzaamheid en mijn hobby naaien samen, geweldig! De laatste jaren vond ik toch altijd weer de tijd om te naaien. Heerlijk om ‘s avonds creatief bezig te zijn met mooie stoffen. En met meteen een nuttig resultaat zoals een leuke jurk voor mn dochter. Kortom ik heb veel zin om aan de slag te gaan met Spatz en hoop jullie blij te maken met veel moois.

Heb je vragen, ideeen of wil je iets delen? Ik vind het heel leuk als je contact met me opneemt! Je kunt me vanaf nu bereiken via info@studiospatz.nl en onze social media. 


We hopen dat jullie met plezier blijven shoppen bij Studio Spatz en dat jullie Christien van harte welkom heten bij de club!

Hartelijke groet,
Erik, Irene en Christien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *