Het gezicht achter Studio Spatz

Hoi! Ik ben Lonneke, getrouwd en moeder van 2 jongens en 1 meisje in de leeftijd van 8 t/m 13 jaar.

Sinds november 2022 run ik met veel plezier Studio Spatz. Naaien met mooie en leuke stoffen is al  heel lang mijn hobby en het is geweldig dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt! Naast zelf kleding maken heb ik nog meer hobby’s, namelijk handwerken, ballet, viool spelen, moestuinieren en ik weck graag onze eigen oogst. Of ik maak er jam van 😉.

Ik woon met mijn gezin in Schijndel (Noord-Brabant) en we hechten veel waarde aan duurzaamheid. Ons huis, en dus ook de locatie waar Studio Spatz gevestigd is, volledig gasvrij en voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp en heatpipes. Ik vind het ook belangrijk dat de stoffen waarmee ik werk gemaakt zijn met een zo min mogelijke belasting voor de aarde. Daarom is vind je uitsluitend duurzame stoffen als biologisch katoen, linnen, EcoVero, Tencel en gerecyclede stoffen bij Studio Spatz. Onze katoen is biologisch geteeld en gecertificeerd volgens het GOTS-keurmerk (Global Organic Textile Standard). Meer info over onze stoffen en het GOTS- keurmerk vind je hier.

Voor mij is het een echte uitdaging om op zoek te gaan naar exclusieve stoffenmerken en designers. Met dit aanbod wil ik me onderscheiden van andere stoffenwinkels. Heb je tips of wensen voor in de winkel? Wellicht vind je het dan binnenkort terug in de shop!

Zelf naai ik kleding voor ons hele gezin. Mijn jongens dragen nog steeds graag hoodies die door mij zijn gemaakt en mijn dochter is dol op flared broeken. Voor mijn man mag ik af en toe een polo naaien en voor mezelf naai ik het meeste; veel jurken maar ook jeans, sweaters en af en toe zo’n prachtig bloesje met ruches en plooitjes bij de manchetten.

De geschiedenis van Studio Spatz

Studio Spatz is met veel liefde opgericht door Irene en Erik Kroes. Vanuit de behoefte aan een goede webshop met kleurrijke en biologische stoffen, zijn ze Spatz gestart. Zij vernoemden hun stoffenwinkel naar hun dochter Mus: spatz is namelijk het Duitse woord voor mus. Spatz of spatzi betekent ook schatje en wordt gebruikt als koosnaam voor kinderen.

In 2019 droeg Erik de winkel over aan Christien Pennings en zij bouwde Studio Spatz uit tot de webshop die echt bekendstaat om haar duurzame assortiment. Christien heeft een heel warm hart voor duurzaamheid en mooie stoffen. Naast Studio Spatz werkt Christien ook als duurzaamheidsadviseur en dit was niet langer fijn te combineren met de werkzaamheden voor Studio Spatz.

Vanaf november 2022 is Studio Spatz in mijn handen en ik vind het een enorm voorrecht dat ik de kans heb gekregen om zo’n geweldige shop over te nemen. De Spatz-uitgangspunten blijven dan ook hetzelfde: prachtige, duurzame kwaliteitsstoffen, klantvriendelijk en een heldere website.

Warme groet,
Lonneke van der Velden- Schot