Over Studio Spatz

Studio Spatz is de online stoffenwinkel voor kleurrijke en biologische stoffen van Christien Pennings. Bij het vinden van mooie stoffen laat ik mij inspireren door kinderkledingmerken als Duns, Maxomorra en Smafolk. Deze merken staan bekend om hun vrolijke kleuren en simpele herhalende patronen. Daarnaast groeit bij Spatz het aantal stoffen voor volwassenen.

Ik hecht veel waarde aan duurzaamheid. Daarom vind je hier uitsluitend biologische stoffen. De stoffen hebben dus allemaal het het GOTS keurmerk (Global Organic Textile Standard). Dat betekent dat de katoen biologisch is geteeld en er geen schadelijke verfstoffen zijn gebruikt om de stoffen te verven. Het is mijn grote wens om het assortiment uit te breiden met andere milieuvriendelijke materialen zoals Tencel (dat het Europese ecolabel heeft) en gerecyclede stof gemaakt van afgedankte kleding uit Nederland. Ik hoop dat het aanbod van deze stoffen, inclusief prachtige prints, toeneemt. Mocht je daarin willen samenwerken dan hoor ik dat graag.

Ik vind het een echte uitdaging om op zoek te gaan naar exclusieve stoffenmerken en designers. Met dit aanbod wil ik me onderscheiden van andere stoffenwinkels. Heb je tips of wensen voor in de winkel? Stuur een berichtje, wellicht vind je het dan binnenkort terug in de shop!

 

Over Christien Pennings

Sinds 2019 run ik met veel plezier Studio Spatz. Naaien en leuke stoffen zoeken waren al mijn hobby’s en inmiddels dus onderdeel van mijn werk! Duurzaamheid is een andere grote passie. Ik probeer steeds milieuvriendelijker te leven. Voordat ik met Spatz begon hielp ik 15 jaar lang voedings- en modebedrijven te verduurzamen. Bijvoorbeeld met projecten op het gebied van duurzame energie, gezonde voeding en milieuvriendelijke stoffen. Die kennis over duurzame stoffen kan ik hier mooi gebruiken. Zelf naai ik veel voor mijn dochter Lous en zoon Nicolas. En steeds vaker ook voor mijzelf en mijn vriend Chris. Ik vind het ontzettend leuk om te zien wat iedereen maakt: delen maakt de lol in naaien alleen maar groter! Hierbij nodig ik je daarom graag uit om jouw creaties te delen met andere naaiers in de Faceboekgroep Club Spatz. Je kunt hier ook je vragen stellen over stoffen of patronen.

 

Waarom de naam Studio Spatz?

Studio Spatz is met veel liefde opgericht door Irene en Erik Kroes. Vanuit de behoefte aan een goede webshop met kleurrijke en uitsluitend biologische stoffen, zijn ze Spatz gestart. Zij vernoemden hun stoffenwinkel naar hun dochter Mus: spatz is namelijk het Duitse woord voor mus. Spatz of spatzi betekent ook schatje en wordt gebruikt als koosnaam voor kinderen. In 2019 droeg Erik de winkel over aan mij. De Spatz-uitgangspunten blijven hetzelfde: prachtige, duurzame kwaliteitsstoffen, klantvriendelijk en een heldere website.

Bedankt voor je bezoek en tot ziens in onze webshop, Facebook of Instagram!