Over Studio Spatz

Studio Spatz is de online stoffenwinkel voor kleurrijke biologische tricot stoffen van Erik en Irene Kroes. Bij het uitzoeken van de stoffen laten wij ons inspireren door kinderkledingmerken zoals Duns, Maxomorra en Smafolk. Deze merken staan bekend om hun vrolijke kleuren en simpele herhalende patronen.
Toen Irene na de geboorte van onze dochter meer ging naaien merkten we dat we moeilijk stoffen konden vinden in deze stijl. Dit bracht ons op het idee om deze zelf te gaan verkopen. Zo is Studio Spatz ontstaan!

We hechten veel waarde aan duurzaamheid en draag graag ons steentje bij. Daarom verkopen we uitsluitend biologische stoffen, bij voorkeur met het GOTS keurmerk (Global Organic Textile Standard).

We vinden het een echte uitdaging om op zoek te gaan naar exclusieve stoffenmerken en designers. We hopen ons met dit aanbod te onderscheiden van andere Nederlandse stoffenwinkels. Heb je tips of wensen voor in de winkel? Stuur een berichtje, wellicht vind je het dan binnenkort terug in de shop!

Waar komt die naam vandaan?

In december 2016 is onze dochter Mus geboren. In september 2017 gingen we voor het eerst met haar op vakantie, naar Oostenrijk. We ontmoetten daar mensen die vroegen naar haar naam. Zij vertelden ons daarop dat het Duitse woord voor Mus “Spatz” is. En dat ze het woord “spatzi”, dat schatje of liefje betekent, gebruiken als koosnaam voor kleine kinderen. Wij vonden dat zo leuk dat we er meteen aan moesten denken bij het opstarten van onze stoffenwinkel!

Over ons

Irene

irene kroes

Mijn naam is Irene Kroes en ik woon in Utrecht met mijn man Erik en dochter Mus. Na de Pabo kon ik door gezondheidsredenen niet voor de klas staan. Sinds de geboorte van Mus ben ik meer gaan naaien en ik geniet ervan haar te zien in mijn zelfgemaakte kleding.
Naast naaien houd ik ook van handwerken (vooral haken), lezen, genieten van de natuur en muziek maken. Daarnaast vind ik het heerlijk om het web af te struinen op zoek naar nieuwe stofjes, waar ik jullie hopelijk ook weer blij mee maak!

Erik

erik kroes

Zoals je misschien al bedacht had, ben ik Erik Kroes. Man van Irene, en trotste vader van Mus. Ik heb fotografie gestudeerd aan de kunstacademie maar ben uiteindelijk bij ING terecht gekomen. Daar werk ik drie dagen in de week om de websites en apps toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Verder besteed ik veel tijd aan Studio Spatz. Ik bouw en onderhoud de website, doe de administratie, fotografeer de stoffen en nog meer. Eigenlijk doe ik zo veel mogelijk, zodat Irene haar beperkte energie in de leukste onderdelen kan steken. Zij koopt de stoffen in en heeft contact met alle enthousiaste klanten!

Bedankt voor je bezoek en tot ziens in onze webshop, Facebook of Instagram!