Over Studio Spatz

Studio Spatz is een online stoffenwinkel voor kleurrijke biologische tricot stoffen. Bij het uitzoeken van de stoffen laat ik me inspireren door kinderkledingmerken zoals Duns, Maxomorra en Smafolk. Deze merken staan bekend om hun vrolijke kleuren en simpele herhalende patronen.
Toen ik na de geboorte van mijn dochter meer ging naaien merkte ik dat ik moeilijk soortgelijke stoffen kon vinden. Dit bracht me op het idee om deze zelf te gaan verkopen. Zo is Studio Spatz ontstaan!

Ik hecht veel waarde aan duurzaamheid en draag graag mijn steentje bij. Daarom verkoop ik uitsluitend biologische stoffen, bij voorkeur met het GOTS keurmerk (Global Organic Textile Standard).

Ik vind het een echte uitdaging om op zoek te gaan naar merken en designers waarvan de stoffen nog niet in Nederland worden aangeboden.
Heb je tips of wensen voor in de winkel? Stuur een berichtje, wellicht vind je het dan binnenkort terug in de shop!

Waar komt die naam vandaan?

In december 2016 is mijn dochter Mus geboren. In september 2017 gingen we voor het eerst met haar op vakantie, naar Oostenrijk. We ontmoetten daar mensen die vroegen naar haar naam. Zij vertelden ons daarop dat het Duitse woord voor Mus “Spatz” is. En dat ze het woord “spatzi”, dat schatje of liefje betekent, gebruiken als koosnaam voor kleine kinderen. Mijn man Erik en ik vonden dat zo leuk dat we er meteen aan moesten denken toen ik een nieuwe naam zocht voor mijn shop.

Over mij

irene kroes

Mijn naam is Irene Kroes en ik woon in Utrecht met mijn man Erik en dochter Mus. Na de Pabo kon ik door gezondheidsredenen niet voor de klas staan. Ik ben toen een Etsy shop begonnen waar ik handgemaakte items verkocht. Sinds de geboorte van Mus ben ik meer gaan naaien en ik geniet ervan haar te zien in mijn zelfgemaakte kleding.
Naast naaien houd ik ook van handwerken (vooral haken), lezen, genieten van de natuur en muziek maken. Daarnaast vind ik het heerlijk om het web af te struinen op zoek naar nieuwe stofjes, waar ik jullie hopelijk ook weer blij mee maak!

Bedankt voor je bezoekje en tot ziens in mijn webshop, Facebook of Instagram!